Pla Eines per a la Convivència

Aquest Pla s’implementa tenint en compte les demandes de les institucions i es coordina amb diferents agents del territori pel seu disseny, seguiment i avaluació. El projecte aporta l’eina, l’esport, i es complementa amb la resta de serveis i entitats per donar una visió comunitària a la intervenció, introduïnt elements formatius, de prevenció, de salut o d’inserció laboral.

Podem diferenciar tres tipus d’actuació:

El jove com a usuari

Organitzem les activitats en col·laboració amb diferents entitats i serveis del territori. Aquestes activitats s’adapten al context i la situació del jove i compten amb el suport d’un educador, entrenador o àrbitre, depenent del format. El jove es beneficiïa dels avantatges de la pràctica esportiva i s’identifiquen les seves inquietuds formatives i professionals per donar suport al seu desenvolupament i, en alguns casos, potenciar-lo com a futur monitor de les nostres activitats.

El jove en formació

Mitjançant les entitats que col·laboren amb el Programa, s’identifiquen joves que participen en el pla de formació de la FEEB, i que poden arribar a ser monitors un cop superat el procés de capacitació. Parlem de tots aquells joves que la Fundació identifica a través de les entitats.

El jove com a monitor amb acompanyament

Des d’aquest programa es promou la imatge dels joves del barri com a monitors ben formats, els quals esdevenen un referent positiu pel barri, donat que han adquirit responsabilitats, adquireixen una nova font d’ingressos i la capacitat de tornar al circuit educatiu. A través del Programa Q i la formació continuada de la FEEB, aquests joves poden millorar la seva intervenció com a monitors

Visita el mapa que apareix a continuació per descubrir quines activitats es realitzen i quines entitats col·laboren en aquest Pla:

 

nova_u